De 10 bedste serier og film om sport

Der er få ting, der er sjovere end at sætte sig foran fjernsynet en doven weekend eftermiddag og se en god sportsserie. Det kan godt være, at kampene er forbi, men dramaet og spændingen ved konkurrencen lever videre i disse serier. Her er ti af de bedste sportsserier, der nogensinde er lavet.

  1. Fredag aften lys

Friday Night Lights er baseret på bogen og filmen af samme navn og følger historien om spillerne og trænerne på Dillon Panthers, et high school-fodboldhold i den lille by Dillon i Texas. Serien handler lige så meget om karakterernes personlige liv som om fodbold, og den behandler vigtige emner som racisme, fattigdom og vold.

  1. The Wire

The Wire bliver ofte udråbt som en af de bedste tv-serier, der nogensinde er lavet. Den foregår i Baltimore, Maryland, og følger forskellige fraktioner inden for byens narkohandel. Selv om sport ikke er seriens fokus, spiller den en vigtig rolle i en af hovedpersonerne, Omars liv  Lille.

  1. Karate Kid

Den originale film fra 1984 er en klassiker, men genindspilningen fra 2010 er også værd at se. Serien følger historien om Dre Parker, en ung dreng, der flytter til Kina med sin mor og lærer kung fu for at forsvare sig mod bøller. Serien er inspirerende og har nogle fantastiske actionscener.

  1. Seinfeld

Seinfeld er en sitcom, der ikke handler om noget, men i et afsnit bliver hovedpersonerne besat af fantasy-baseball. Det er en hylende morsom episode, der viser, hvordan sport kan overtage folks liv.

  1. Hoop Dreams

Hoop Dreams er en dokumentarfilm om to unge mænd fra Chicago, der bliver rekrutteret af en lokal high school til at spille på deres basketballhold.  Filmen følger deres liv over flere år, hvor de kæmper for at overvinde fattigdom og vold for at opfylde deres drømme om at spille i NBA.

  1. Rocky

Rocky-serien består af syv film, men den originale er den bedste. Den fortæller historien om underdog-bokseren Rocky Balboa, der får en chance for at vinde verdensmesterskabet i sværvægt. Filmen er en inspirerende klassiker, som får dig til at heppe på Rocky hele vejen.

  1. Miracle

Miracle er en film fra 2004 om USA’s ishockeyhold for mænd, der mod alle odds vandt guldmedaljen ved de olympiske vinterlege i 1980. Holdet bestod af amatører og collegespillere, og de besejrede nogle af de bedste hold i verden. Det er en  en feel-good-historie, der får dig til at stå på benene og juble.

  1. The Longest Yard

The Longest Yard er en nyindspilning fra 2005 af filmen af samme navn fra 1974. Den har Adam Sandler i hovedrollen som en vanæret tidligere NFL-quarterback, der bliver sendt i fængsel. Han arrangerer en fodboldkamp mellem de indsatte og vagterne, og der opstår kaos. Det er en sjov og underholdende film, der også har et budskab om en ny chance.

  1. Eight Men Out

Eight Men Out er en film fra 1988, der er baseret på den sande historie om Chicago White Sox-holdet, der kastede World Series i 1919. Filmen udforsker de involverede spilleres motiver og den effekt deres handlinger havde på baseball og Amerika. Det er et fascinerende kig på  et mørkt øjeblik i sportens historie.

  1. Brian’s sang

Brian’s Song er en tv-film fra 1971 om venskabet mellem holdkammeraterne Brian Piccolo og Gale Sayers fra Chicago Bears. Piccolo bliver diagnosticeret med kræft og dør, men ikke før han har lært Sayers en vigtig lektie om livet. Det er en hjertevarm historie, der vil blive hængende længe efter, at den er slut.

Hvis du selv vil have adgang til film og serier, kan du med fordel oprette dig hos Netflix, Viaplay eller Discovery Plus (hvor du bl.a. finder Canal 9 Live, der sender masser af sport).